درآمد خط تولید زغال | چگونه به بیشترین درآمد در تولید خط زغال برسیم؟

درآمد خط تولید زغال

تولید زغال یکی از شغل هایی است که می تواند برای افراد جویای کار، کاملا بی دردسر و بسیار سود آور باشد. با توجه به شرایط اقتصادی به وجود آمده، بسیاری از افراد به دنبال راهی برای سرمایه گذاری با کسب درآمد بالا و سود بالا هستند. درآمد خط تولید زغال و دستگاه زغال سازی در ایران، یکی از مناسب ترین مشاغلی است که برای راه اندازی آن نیاز به سرمایه اندک است که در مدت کم این سرمایه به سود تبدیل خواهد شد. تولید زغال پیچیدگی چندانی ندارد و از لحاظ اقتصادی صرفه زیادی برای تولید کننده دارد. کسب و کار تولید زغال جزو کسب و کار های جدید و نو می باشد پس برای شروع این کسب و کار به غیر از سرمایه و انگیزه نیاز به دانش کافی دارد.

تولید زغال در زمان های قدیم از چوب درختانی مانند نارنج، لیمو، مرکبات و …بود که زغال مرغوب و بهتری را پدید می آورد. در واقع برای تولید زغال از دو روش سنتی و صنعتی استفاده می کنند.

دستگاه های زغال

برای تولید زغال از دستگاه های مختلفی استفاده می شود، هر کدام از این دستگاه ها وظیفه تولید زغال مرغوب است که بسته به کارایی هر دستگاه دارای درآمد و سود مختص خود است.

انواع دستگاه زغال

  • دستگاه پرس گردشی
  • کوره زغال شش جداره
  • همرفتی
  • زغال چی پلاس
  • کوره جداره ای یا کبابی
  • دستگاه خشک کن
  • اکسترودر
  • کربونیزاسیون

بیشتر بدانید: چگونه برای آموزش تولید زغال فشرده آموزش ببینیم؟

انواع زغال ها، درآمد و سود تولید آن ها:

تفاوت انواع زغال ها مربوط به مواد اولیه آن ها می باشد که تولید، ساخت و کاربرد هر کدام از آن ها را با هم متمایز می کند. هر زغال با توجه به مواد اولیه ای که تولید و ساخته شده، برای کاربرد خاصی استفاده می شود و افراد می توانند با شناخت مواد اولیه، هزینه ها، کاربردشان و اطلاع داشتن از تفاوت زغال ها مناسب ترین زغال ها را برای خط تولید زغال انتخاب کنند.

زغال فشرده

زغال فشرده فرآورده ای جایگزین از زغال چوب یا زغال سنتی است و با دستگاه اکسترود ساخته می شود. مواد اولیه آن با خاک اره، پوست گردو، مواد ضایعات و دور ریختنی ساخته می شود یکی از بهترین ها، مرغوب ترین ها و سود آور ترین زغال ها محسوب می شود علت آن مواد اولیه ارزان قیمت و در دسترس ترین مواد ها می باشد و همچنین تهیه و آماده کردن این زغال خیلی راحت تر می باشد. از دیگر مزیت های زغال فشرده این است که این صنعت در داخل کشور رواج و توسعه یافته است به طوری که به کشور های همسایه و حاشیه خلیج فارس فرستاده می شود.

 

 

مراحل تولید این زغال فشرده:

برای تولید زغال فشرده نیاز به اخذ مجوز، برای راه اندازی خط تولید زغال فشرده است و باید از سازمان محیط زیست این مجوز گرفته شود و ماموران محیط زیست با بررسی های کامل شان در ظرف مدت کوتاهی مجور تولید زغال را صادر می کنند.

بعد از گرفتن مجوز، برای تولید مواد اولیه که پایه ی این مواد، ضایعات چوب می باشد را با قیمت پایین خریداری کرده و بعد نوبت می رسد به کارگاه، تجهیزات و ابزار ها که برای تولید این زغال ها نیاز هست قدر پیچیده و گران قیمت نیستند و فقط با یک کوره، چند سبد مخصوص برای قالب زدن خمیر زغال و یک سری وسایل جانبی مانند دستگاه تیغ اره و موتور دستی نیاز دارد که این کسب و کار را راه اندازی کرد.

بیشتر بخوانید: چگونه برای آموزش تولید زغال فشرده آموزش ببینیم؟

هزینه ی راه اندازی خط تولید زغال فشرده:

بسیاری از افراد هستند با توجه به شناختی که از راه اندازی کارگاه تولید زغال فشرده و درآمد خط تولید زغال فشرده دارند، علاقه به راه اندازی تولید زغال فشرده می شوند. امروزه به علت مشکلات اقتصادی و کمبود شغل در کشور افراد به دنبال کسب و کار با سود بالایی هستند. راه اندازی خط تولید زغال فشرده در کشور ما در چند سال اخیر جزو پر درآمد ترین شغل ها محسوب شده است. دلیل آن هم واضح است که مواد اولیه این محصول به وفور در کشور یافت می شود.

زغال فشرده معروف به زغال چینی است که با گرد و غبار چوب یا خاک اره در خط تولید زغال فشرده تولید و عرضه بازار می شود.

درآمد خط تولید زغال فشرده به دلیل این که یک صنعت جدید در کشور های خاورمیانه محسوب می شود، دارای بازار خرید و فروش خوبی بوده و جزو شغل های پول ساز در کشور می باشد.

مواد اولیه جهت تولید زغال فشرده به وفور در ایران یافت می شود و به همین دلیل برای شروع راه اندازی خط تولید زغال فشرده با کمبود مواد اولیه مواجه نمی شوید و گذشته از آن چون زغال فشرده از مواد بازیافتنی تولید می شود، هزینه گمرکی جهت صادرات این محصول برای تولید کنندگان تعلق نمی گیرد.

صادرات زغال فشرده به کشور های عربی خاورمیانه یک کار پر سود است علت آن مصرف قلیان زیاد در این کشور ها است و ایران می تواند قطب صادرات زغال فشرده در منطقه باشد.

بیشتر بدانید: مزایای زغال فشرده چیست؟

زغال کبابی

یکی از رایج ترین زغال ها، زغال کبابی می باشد. این زغال بیشترین کاربردش در تهیه کباب، پخت و پز، گرم کردن چای در طبیعت و… می باشد پس کاربرد زیادی دارد و افراد زیادی آن را استفاده می کنند و می تواند فروش و سود بالایی داشته باشد.

 

برای تولید آن از مواد دور ریختنی و بی مصرف استفاده می شود مانند:

  • خاک اره ی خشک و مرطوب
  • خاک یا پودر زغال که به دو صورت پودر و دانه درشت در بریکت ساخته می شود
  • پوست گردو یا پسته خشک شده به عنوان ماده ای مناسب در بریکت استفاده می شود

همه ی این مواد توسط دستگاه اکسترودر مخلوط شده و پس از فشرده سازی وارد کوره های حرارتی می شوند.

مواد اولیه آن ارزان قیمت می باشد و می توان گفت که درآمد خط تولید زغال کبابی خوب است.

زغال لیمو

زغال لیمو دارای کیفیت بالایی است. یکی از پرکاربرد ترین نوع زغال می باشد. براق، سیاه، بدون ترک و شکاف و وقتی که شکسته می شود صدای خاصی از زغال شنیده می شود. برای ساخت و تولید این زغال فشار و حرارت بالایی برای بردن کیفیت بالای این زغال استفاده می شود.

برای تولید زغال صنعتی از کوره های صنعتی استفاده می شود در کوره های صنعتی، تولید زغال از چوب های مرکبات، سیب، انگور، انجیر، لیمو و … استفاده می شود پس برای تولیدی این زغال، خرید کوره های صنعتی هم ارزان تر است و هم به صرفه تر می باشد.

برای شروع هر کاری، قطعا باید هزینه های موجود در آن کار را در نظر بگیریم. هزینه ی تولید زغال لیمو شامل موارد مختلفی می باشد که می توان آن را به صورت زیر دسته بندی کرد :

  • هزینه های ثابت مثل هزینه ی آب، برق، گاز: پیش بینی هایی که در این زمینه شده است و ارزیابی هزینه های واحدهای تولیدی این ماده، تخمین زده شده است که هزینه آب و برق و گاز برای یک واحد تولیدی، حدود ۲ میلیون تومان در ماه باشد. پس طبیعی است که این عدد با توجه به ظرفیت سالن و میزان مصرف انرژی ها می تواند تلرانس داشته باشد.
  • هزینه اجاره سالن و نیروی کار: به طور میانگین هزینه برای اجاره سالن در ماه تقریبا به چهار میلیون تومن نیاز است و همچنین تعداد نیروی کار لازم برای انجام این کار ۲ نفر می باشد که با احتساب ۳ میلیون تومان برای هر نفر در ماه حدود شش میلیون تومن برای حقوق دو نفر لازم می باشد.
  • مجموع هزینه های ماهیانه

باید در نظر داشت که بیشتر هزینه های تولید زغال لیمو مربوط به کارگر و هزینه های آب و برق و گاز می باشد. علاوه بر این ماه هزینه های ثابت، یک سری هزینه های متغیر دیگری هم لازم است مثلا:

  • تهیه مواد اولیه که یکی از هزینه های اصلی مواد اولیه، چوب می باشد
  • تهیه کوره

ولی در کل هزینه ی اصلی مربوط می شود به اجاره سالن و نیروی کار و هزینه های ثابت.

میزان سود تولید زغال لیمو:

برای محاسبه سود زغال لیمو باید هزینه ی ثابت را با هزینه های متغیر محاسبه کرد که همان طور که در بالا گفتیم مربوط می شود به هزینه های اجاره سالن و هزینه های آب، برق، گاز و تهیه کوره و …که با این محاسبات می شود درآمد خط تولید زغال لیمو را در آورد.

برای این که بخوایم سود این کار را در بیاوریم باید قیمت فروش هر کیلو زغال لیمو در حالت عمده فروشی جدای هزینه های تولید هر کیلو در نظر بگیریم در این حالت سود حاصل از تولید هر کیلو زغال لیمو به دست می آید.

از این زغال هم برای برای تهیه کباب و قلیان و… استفاده می شود. پس مورد استفاده عموم مردم و کاربردی می باشد.

زغال شمش، زغال کبابی بازیافتی

در تهیه این نوع زغال از مواد اولیه ارزان مانند خاک اره، پوست گردو و خاک زغال استفاده می شود پس تهیه مواد اولیه این زغال هم راحت است.

زغال شمش نوعی بریکت محسوب می شود در اندازه های بزرگ به اندازه شمش در می آید. از مزایای آن دیر سوختن و حرارت طولانی مدتی زغال است. کاربرد استفاده آن برای شومینه ها، کباب، قلیان و درست کردن چای و… می باشد.

زغال فشرده پسته

مواد اولیه این زغال اره پوست پسته، خاک زغال و پوست گردو می باشد پس هزینه برای تهیه مواد اولیه این زغال بسیار کم تر می باشد و برای تهیه تجهیزات هزینه بالایی احتیاج ندارد. می توان گفت برای درآمد خط تولید زغال و کسب و کار، گزینه ی خوبی است و سود بالایی هم دارد. مراحل تولید این زغال مانند زغال فشرده می باشد.

زغال جهرم

تولید زغال جهرم به دلیل وجود انواع درخت مرکبات دارای کیفیت خوبی است. شهر جهرم درختان مرکبات و لیمو زیادی دارد و به همین خاطر به زغال جهرم معروف است. در سال های اخیر تولید زغال در جهرم رونق پیدا کرده است و حتی جهرم به بزرگ ترین تولید کننده زغال در ایران تبدیل شده است. از ویژگی های زغال جهرم این است که به صورت یک دست می سوزد و دود زیادی تولید نمی کند پس می توان گفت از نظر کیفیت یکی از بهترین زغال ها و مرغوب ترین ها می تواند باشد و برای تولید آن به حرارت و فشار بالایی احتیاج دارد. این زغال سیاه و براق است و برای قلیان بهترین نوع زغال می باشد در این زغال هیچ شکاف و ترکی ندارد و وقتی می شکند صدای فلزی دارد.

زغال جهرم از نظر درآمد خط تولید زغال و کسب و کار چون از درخت ساخته می شود پس قطعا نسبت به زغال های دیگر به هزینه بیشتری نیاز دارد ولی مرغوبیت و کیفیت این زغال جهرم بالاتر از زغال های دیگر می باشد.

روش تولید این زغال جهرم به این صورت است که این زغال از سوخت فسیلی و آتش مستقیم به وجود نمی آید و برای راه اندازی خط تولید زغال جهرم از چوب درخت مرکبات مثل نارنج و لیمو استفاده می شود که از نوع بهترین چوب ها برای تولید زغال می باشد.

کلام آخر

سرمایه گذاری در تولید دستگاه زغال به علت سود بالا و مواد اولیه ارزان قیمت، بهترین و مناسب ترین فرصت برای سرمایه گذاران می باشد.

پاسخ به متداول ترین سوال ها

برای تولید زغال از چه دستگاه هایی استفاده می شود؟

برای تولید زغال از دستگاه های مختلفی استفاده می شود، هر کدام از این دستگاه ها وظیفه تولید زغال مرغوب است که بسته به کارایی هر دستگاه دارای درآمد و سود مختص خود است.

انواع دستگاه زغال؟

دستگاه پرس گردشی
کوره زغال شش جداره
همرفتی
زغال چی پلاس
کوره جداره ای یا کبابی
دستگاه خشک کن
اکسترودر
کربونیزاسیون

مراحل تولید زغال فشرده چگونه است؟

برای تولید زغال فشرده نیاز به اخذ مجوز، برای راه اندازی خط تولید زغال فشرده است و باید از سازمان محیط زیست این مجوز گرفته شود و ماموران محیط زیست با بررسی های کامل شان در ظرف مدت کوتاهی مجور تولید زغال را صادر می کنند.

 

پانوشت: کارگاه تولید زغال , درآمد تولید زغال , بهترین نوع زغال