علت ترک خوردن زغال فشرده

علت ترک خوردن زغال فشرده

یکی از مشکلات بزرگ افرادی که در صنعت زغال فشرده در حال فعالیت هستند در بسیاری از موارد، ترک خوردن زغال فشرده آنها می باشد. ما در این مقاله سعی می کنیم که به تمام دلایلی که منجر به ترک خوردن زغال تولیدی شما می شود اشاره کنیم تا شما عزیزان دچار این مشکل نشوید و متوجه علت ترک خوردن زغال خود شوید. با خواندن این مقاله آموزشی تمام دلایل و نشانه های ترک زغال را متوجه خواهید شد. همچنین به شما آموزش می دهیم تا در صورت مواجهه با این مشکل خیلی سریع این مشکل را حل کنید و متوجه علت ترک خوردن زغال فشرده خود شوید.

شش علت اصلی ترک خوردن زغال فشرده

  • رطوبت بیش از اندازه مواد اولیه بخصوص خاک اره
  • مشکل در ماردون
  • عدم فشرده سازی مناسب مواد اولیه
  • کمبود خاک زغال در خاک اره
  • درشت بودن مواد اولیه (خاک اره)
  • بالا بودن میزان خشکی خاک اره

حال می خواهیم به طور دقیق، تمام این علل را به شما توضیح دهیم تا دیگر در تولید زغال خود دچار مشکل نشوید.

۱. رطوبت بیش از اندازه خاک اره

یکی از رایج ترین علل ترک خوردن زغال شما، رطوبت بیش از اندازه مواد اولیه به خصوص خاک اره مصرفی می باشد.

خب حالا از کجا متوجه این موضوع شویم؟ در ادامه با ما همراه باشید.

یکی از دلایل مواجه با این مشکل، تنطیم نبودن میزان خروجی سرند دستگاه می باشد. از دلایل دیگر می توان به کم بودن حرارت مشعل نیز اشاره کرد زیرا اگر حرارت مشعل ما حین تولید زغال فشرده، کم باشد رطوبت مواد اولیه به اندازه مناسب گرفته نمی شود و ما دچار مشکل خواهیم شد. در نهایت بریکت های تولید شده، دارای درصد قابل توجهی رطوبت می باشند. هنگامی که به مرحله پخت زغال می رسیم و زغال در کوره قرار می گیرد، رطوبت بریکت به طور کل دچار تبخیر شده و خلاء ایجاد شده به صورت ترک برای ما نمایان خواهد شد.

یکی دیگر از نشانه های رطوبت بالا مواد اولیه، شلیک دستگاه می باشد. اگر رطوبت بالا باشد، مواد اولیه دور ماردون جمع می شود و نمی تواند به راحتی وارد سیلندر شود، بنابراین دستگاه اکسترودر آنها را هل می دهد که ما به این پدیده به اصطلاح، شلیک دستگاه می گوییم.

نشانه دیگر که ما را متوجه می کند رطوبت بالا داریم، ترک های بسیار ریز و صاف روی بریکت نهایی ما هستند. بریکت از ناحیه ترک ها دچار شکستگی نمی شود اما این ترک ها، احتمال سفت شدن بریکت نهایی را بالا می برند.

۲ راه تشخیص تخصصی رطوبت بالای خاک اره

ممکن است بسیاری افراد به این دو مورد دقت نکنند. اولین مورد در زمان خروج بریکت از دستگاه اکسترودر اتفاق میافتد. اگر حین خروج بریکت از دستگاه، صدای بخار آب از دهانه سیلندر شنیده شد یعنی بریکت دچار رطوبت بالا است و لازم است رطوبت مواد اولیه را به حد استاندارد برسانیم.

تشخیص نشانه بعدی تخصصی تر می باشد و ممکن است افراد مبتدی متوجه آن نباشند. این نشانه، تغییر دمای سیلندر ما می باشد. هنگامی که خاک اره را داخل دستگاه اکسترودر میزاریم، دمای سیلندر به طور عجیبی به سرعت کم می شود و کاهش دمای مشهودی داریم.

نشانه آخر این است که در بعضی موارد، رطوبت بالای مواد اولیه ما، باعث کج شدن بریکت نهایی می شود و باید به تمامی نکات دقت کنیم.

۲.  مشکل در ماردون

از دیگر دلایل ترک خوردن زغال فشرده، اختلال در عملکرد دستگاه ماردون می باشد.

ماردون یکی از قطعات مکانیکی مهم در خط تولید زغال فشرده می باشد. همچنین نقش مهمی در تولید زغال ایفا می کند.

استاندارد نبودن گام های جلویی ماردون، که در فشرده سازی مواد اولیه نیز ،فشار وارده بر روی گام های جلویی ماردون می باشد. البته باید در نظر داشته باشیم که ترک های ناشی از رطوبت مواد اولیه با ترک های ناشی از مشکلات عملکردی ماردون قابل تشخیص و شناسایی می باشند.

اگر در نهایت، ترک های سطحی همراه با عمق کم مشاهده کنیم، این ترک ها ناشی از رطوبت بالای مواد اولیه ماست. اما اگر ترک ها به صورت تکه تکه، سراسری و عمقی باشند، ترک ها مربوط به اختلال عملکرد ماردون می باشند.

با مشورت با متخصصان مجموعه ما از سلامت دستگاه ماردون و عملکرد درست آن مطمئن شوید.

۳. عدم فشرده سازی مناسب مواد اولیه

عدم فشرده سازی مواد اولیه، که ماده اصلی تولید زغال است، از عواملی است که باعث ترک زغال فشرده می شود.

ترک های حاصل از این مشکل، ترک های طولی نام دارند که به صورت ممتد در یک یا هر دو طرف زغال دیده می شوند. این نوع ترک ها، به عدم فشرده سازی مناسب مواد اولیه وابسته هستند.

فشرده سازی مواد اولیه، به دستگاه سیلندر مرتبط است. ممکن است یک طرف سیلندر دچار سایش شده باشد یا حتی ممکن است در سطح به وجود آمده ترک، زائده آهنی در سیلندر وجود داشته باشد.

ترک خوردن زغال فشرده

۴. کمبود خاک زغال

یکی از دلایل اصلی استفاده از خاک زغال در مراحل تولید زغال، ایجاد اصطحکاک مواد در ماردون می باشد. این اصطحکاک موجب فشرده تر شدن خاک زغال و تولید بریکت های مستحکم می شود. حالا اگر خاک زغال به مقدار کافی موجود نباشد، این اصطحاک کم می شود. در نتیجه روند فشرده سازی نیز با مشکل همراه خواهد شد.

دلیل دیگر استفاده از خاک زغال، پر کردن ترک های ریز در سطح خارجی زغال می باشد. لازم به ذکر است که باید در استفاده از خاک زغال دقت کنید و از آن به میزان کافی استفاده کنید، زیرا استفاده بیشتر از آن سرعت تولید بریکت شما را پایین می آورد.

۵. درشت بودن مواد اولیه

درشت بودن مواد اولیه، مخصوصا خاک اره یکی از عوامل بدیهی در ترک خوردن زغال فشرده شما می باشد. علاوه بر این درشت بودن مواد اولیه، باعث می شود مواد به ترتیب پشت یکدیگر قرار نگیرند، در نتیجه به صورت صحیح فشرده نخواهند شد.

گاهی در بین خاک اره و مواد اولیه، پوشال یا دیگر مواد غیر ضروری وجود دارد که باعث ترک خوردن بریکت یا در مواردی شیشه کردن بریکت خواهد شد.

راه حل ما در مواجه با این مشکل، استفاده از توری های مناسب و ریز برای دستگاه سرند می باشد.

۶.خشک بودن زیاد خاک اره

از دیگر علت های ترک خوردن زغال فشرده، خاک اره است. خاک اره مورد استفاده در تولید زغال، خاک اره مرطوب می باشد. این خاک اره طی مراحل تولید، در دستگاه ها خشک و رطوبت گیری می شود. به همین دلیل ما نباید از ابتدا از خاک اره خشک استفاده کنیم، زیرا در مراحل تولید خشک تر شده و باعث ترک های عمیق در سطح زغال می شود.

اگر خاک اره ما بیش از حد خشک باشد، بریکت استحکام کافی ندارد و حالت پفکی می گیرد.

در خاک اره مرطوب به دلیل وجود سمق، چسبندگی خاک اره با حرارت دیدن در داخل اکسترودر بالا می رود و بریکت نهایی مرغوب می شود. اگر سمق از بین رود، بریکت شامل ترک و شکنندگی خواهد شد.

یکی از دیگر نشانه های خشکی خاک اره، خروج دود با غلظت بالا از دهانه سیلندر می باشد. همچنین زمانی که مواد خشک را داخل اکسترودر بریزیم، دمای سیلندر دچار تغییر می شود و باید آگاهی کافی را برای مقابله با این مشکل داشته باشیم.

سخن پایانی

بریکت خوب و مناسب، بریکتی است که دچار هیچگونه ترک و انحراف یا شکنندگی نباشد. با استفاده از مقاله بالا و موارد گفته شده در آن، دلایل ترک خوردن زغال فشرده را به طور کامل شناسایی و از آنها استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید و بریکت بدون ترک و شکنندگی داشته باشید.

نظرات و پیشنهادات خود را در این زمنیه با ما به اشتراک بگذارید تا به سوالات شما پاسخ دهیم.