در مورد مزایا و معایب تولید زغال فشرده بیشتر بدانید
تولید زغال فشرده که نام دیگر آن زغال قالبی یا زغال صنعتی،است، از دیگر انواع ابزارهای اشتعال زا هستند.که سعی داریم در این مقاله بیشتر به مزایا و معایب آن بپردازیم.
اما در ابتدا بهتر است که با آن آشنا شویم.
اگر نگاهی به گذشتگان بیندازیم خواهیم دید که زغال نقش بسیار اساسی و مهمی در زندگی آنها داشته است، که تقریبا می توان از آن به عنوان کالای فوق کاربردی گذشته نام برد.البته که این کالا در امروزه روز با تغییر سبک زندگی دچار تغییراتی هم شده است اما همچنان برای بشر کاربردی به حساب می آید.
زغال فشرده چیست؟
همانطور که در ابتدای متن گفته شد زغال فشرده از ابزار های اشتعال زا(یکی از انواع سوخت)می باشد که ابتدایی ترین کاربرد آن روشن کردن آتش است.
زغال به ماده ای می گویند که از نیم سوخته شدن چوب و یا دیگر اجزا و اندام های گیاهی و صنعتی درست می شود و قسمت بیشتری از ترکیبات این ماده را کربن تشکیل می دهد.
البته که این ماده کاربرد های دیگری هم دارد. که در ادامه مقاله به آنها پرداخته ایم.
زغال فشرده چطور ساخته می شود؟
زغال فشرده مانند هر مواد دیگری برای تولید نیازمند یکسری مواد اولیه و ابزار آلات صنعتی است. زیرا با گسترده شدن جمعیت و تقاضای مشتریان دیگر شیوه های تولید سنتی کاربردی ندارد و از طرفی هم استفاده از روش صنعتی باعث می شود کالا سریع تر و بهتر به دست مشتری برسد.
بنابراین اگر به دنبال تولید زغال هستید ابتدا بهتر است به دنبال خط تولید و ماشین آلات باشید. حتی صنعتی شدن بر شکل و ظاهر و شیوه استفاده آن هم تاثیرگزار بوده است.
اما بپردازیم به موضوع اصلی ،
زغال فشرده به چند روش ساخته می شود؟
۱.روش اول:
خرده چوب ها را که بصورت گرد درآمده اند را با نوعی چسب تلفیق میکنند(چسب ها هم انواع مختلفی دارند از جمله صنعتی البته آن را زیاد توصیه نمی کنند.). و در نهایت در اثر فشار و حرارت تبدیل به ذغال فشرده می شوند.
۲.روش دوم:
با استفاده از خاک اره و در انتها پرس کردن آن زغال فشرده حاصل می شود. همانطور که می دانید خاک اره در اینجا نقش مهم و حیاتی دارد زیرا مواد اولیه است. در حقیقت اگر از خاک اره نامرغوب که مواد اولیه زغال است استفاده شود در پی آن باعث بی کیفیت شدن زغال می شود.
۳.روش سوم:
خاک کربن که نام دیگر آن خاک زغال است. در حقیقت این خاک از آسیاب شدن خاک زغال بدست می آید. به نوعی موارد بازیافتی است که دوباره به چرخه تولید باز می گردد.
البته گفته می شود از این خاک به مقدار کمی در تولید زغال استفاده می شود.
۴.روش چهارم:
پوست گردو به دلیل داشتن چربی بالا مورد توجه تولیدکنندگان این حوزه می باشد.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که چسب در موارد بالا چه نقشی دارد؟ در حقیقت چسب باعث انسجام و بالا بردن کیفیت زغال می شود و دلایل فشرده سازی زغال هم در روند تولید این است که زغال مدت زمان بیشتری را روشن بماند و سریع تبدیل به خاکستر نشود.
نیاز بشر به استفاده از آتش برای گرما، روشنایی،ابزاری برای علامت دادن در جنگ ها و تهیه غذا از گدشته تا به امروز ادامه داشته و با پیشرفت زمان دستخوش تغیرات زیادی شده است. برای مثال در گذشته بیشتر از چوب که آن را هیزم می نامیدند استفاده میشد اما در چند قرن اخیر زغال جای خود را به آن داده است. گذشتگان مستقیما از چوب که آن را به قطعات کوچک تقسیم می کردند به عنوان زغال استفاده می کردنند. اما امروزه زغال های فشرده نه تنها به کمک بشر بلکه محیط زیست آمده است.
نکته جالب توجه دیگر این است که در گذشته تهیه زغال کار بسیار دشواری بوده است ، چرا که افراد تنه درختان را در کوره های خاصی می سوزاندند و در معرض حرارت بالا قرار می دادند و طی مراحلی طولانی زغال ساخته می شد.
همانطور که می دانید هر وسیله یا ابزاری در دنیا دارای مزایا و معایبی می باشد که زغال فشرده هم از این قاعده خارج نیست. اگر علاقمند به دانستن این موضوع هستید به خواندن این مقاله ادامه دهید.
موارد کاربردی تولید زغال فشرده:
چون این ماده خود به نوعی مواد اولیه تولید آتش به حساب می آید، از آن برای طبخ غذا، باربیکیو ها،قلیان و همچنین طراحی (در صنعت گرافیک)، سوخت برخی ماشین آلات استفاده می شود. البته گفتنی است که حجم استفاده از آن بنا به نیاز متفاوت است.
مزایا و معایب تولید زغال فشرده:
استفاده از زغال فشرده در چند دهه اخیر و تغیر سبک زندگی نه تنها به دست فراموشی سپرده نشده است بلکه، رشد تکنولوژی براین ماده کاربردی اثرگذار بوده و باعث استفاده روز افزون زغال فشرده شده است. با تغییر سبک زندگی مزایا و معایب استفاده از زغال فشرده هم مانند بسیاری از موارد تغییر کرده است.
مزایای تولید زغال فشرده:
همانطور که پیشتر در ابتدای مقاله به آن پرداختیم زغال فشرده از چند روش خرده چوب،خاک اره، پوست گردو، خاک کربن ساخته می شود.
و از طرفی هم از مواد دور ریز چوب بری ها استفاده میشود که این مورد هم به نوبه خودش به چرخه محیط زیست و بازیافت کمک می کند.
۱.حفط حرارت بالادر ساعات طولانی
زغال به دلیل فرمول تولید منحصر به فردی که دارد بسیار دیر تر از چوب در اثر حرارت از بین می رود و این امر باعث نگه داشتن درجه حرارت بالای می شود. که این خصوصیت زغال باعث محبوبیت این ماده کاربردی در بین آشپزان شده است.
۲.نداشتن دود فراوان یا بو نامطلوب
چون در تهیه زغال سعی شده است از مواد طبیعی مانند خاک اره یا پوست گردو که پیش تر به آنها پرداختیم، استفاده شود باعث شده است از درجه دود بسیار پایین و همچنین نداشتن بو برخوردار شود.
۳.عدم سوزش چشم یا حساسیت های دیگر
به دلیل استفاده از مواد اولیه طبیعی کمترین آسیب را به انسان وارد می کند و از طرفی چون این نوع زغال ها جرقه ای نیستند باعث می شود که فرد در معرض سوختگی قرار نگیرد.
۵.هزینه کمتر و مقرون به صرفه بودن
می توان این محصول را در بسته بندی های متنوع و بنا به حجم مصرفی خریداری کرد.
معایب تولید زغال فشرده:
در کنار هر مزایایی یکسری معایبی هم وجود دارد.
مورد معایب ذغال فشرده می توان به کیفیت مواد اولیه آن اشاره کرد،به طبع اگر از مواد اولیه نا مرغوب استفاده شود باعث هدر رفت منابع و غیر کاربردی بودن آن می شود. که آتش نگرفتن زغال و نارضایتی مشتری را در پی خواهد داشت. البته که بسیاری از تولیدکنندگان برای حفظ مشتریان خود یکسری مواد مایع برای اشتعال سریع زغال ها را هم تولید می کنند. که ضعف تولید کنندگان را پوشش می دهد.
از دیگر معایب تولید زغال فشرده می توان به نبود سرمایه آلودگی هوا اشاره کرد.
۱.نداشتن سرمایه اولیه
از آنجایی که تولید زغال فشرده نیازمند ماشین آلات سنگینی می باشد و هزینه های بالایی دارند ، ممکن است برخی از کارآفرینانی که به فکر راه اندازی خط تولید هستند با دانستن هزینه ها منصرف شوند.
۲.نداشتن مکان مناسب
چون تولید زغال فشرده با ماشین آلات سنگینی قابل انجام است و تنها با داشتن یک کارگاه کوچک نمی توان آن را تولید کرد پس نیازمند اراضی با متراژ های بالا است.
۳.سخت بودن تهیه مواد اولیه
به دلیل نوسانات اقتصادی اغلب تهیه مواد اولیه برای بسیاری از تولید کنندگان تبدیل به یک چالش شده است.
نکات نگه داری زغال :
حتما تا به حال به بسته بندی زغال ها توجه کرده اید. گفته می شود برای استفاده بهتر و مطلوب تر از زغال بهتر است آن را در معرض رطوبت قرار ندهیم.
و از طرفی هم بهتر است پس از استفاده از زغال آن را با آب خاموش کنیم تا از سوختن بی مورد آن جلوگیری کنیم.
نکات جالب موارد استفاده زغال در گذشته و امروز:
جالب است بدانید که در گذشته برای استریل ابزار های پزشکی و حتی پاکسازی و ضدعفونی کردن زخم از زغال استفاده می شد.
و امروزه از زغال در لوازم بهداشتی و آرایشی مانند ماسک صورت و یا صابون و خمیر دندان استفاده می کنند.
توجه داشته باشید که در بعضی ابزار آلات هم از زغال استفاده می شود اما زغال استفاده شده در ماشین آلات با زغالی که ما در این مقاله به آن پرداخته ایم متفاوت است.
سخن آخر، شما در این مقاله به طور مختصر اطلاعاتی در خصوص زغال فشرده کسب کردید، اما توصیه می شود اگر از افرادی هستید که استفاده زیادی از زغال دارید، به دنبال تولیدکنندگانی باشید که کالای با کیفیت و مرغوبی را به دست شما می رسانند و یا قصد راه اندازی واحد تولیدی هستید حتما از مشاوران و کارشناسان این حوزه کمک بگیرید تا نتیجه مثبتی کسب کنید.
پاسخ پرسش های متداول
زغال فشرده چطور ساخته می شود؟
زغال فشرده مانند هر مواد دیگری برای تولید نیازمند یکسری مواد اولیه و ابزار آلات صنعتی است. زیرا با گسترده شدن جمعیت و تقاضای مشتریان دیگر شیوه های تولید سنتی کاربردی ندارد و از طرفی هم استفاده از روش صنعتی باعث می شود کالا سریع تر و بهتر به دست مشتری برسد.
مزایای تولید زغال فشرده چیست؟
زغال فشرده از چند روش خرده چوب،خاک اره، پوست گردو، خاک کربن ساخته می شود. و از طرفی هم از مواد دور ریز چوب بری ها استفاده میشود که این مورد هم به نوبه خودش به چرخه محیط زیست و بازیافت کمک می کند. از مزایای دیگر آن میتوان گفت که حفط حرارت بالادر ساعات طولانی، نداشتن دود فراوان یا بو نامطلوب، عدم سوزش چشم یا حساسیت های دیگر، هزینه کمتر و مقرون به صرفه بودن
زغال فشرده چیست؟
زغال فشرده از ابزار های اشتعال زا(یکی از انواع سوخت)می باشد که ابتدایی ترین کاربرد آن روشن کردن آتش است.
زغال به ماده ای می گویند که از نیم سوخته شدن چوب و یا دیگر اجزا و اندام های گیاهی و صنعتی درست می شود و قسمت بیشتری از ترکیبات این ماده را کربن تشکیل می دهد.
پانوشت: موارد استفاده از زغال فشرده, زغال فشرده چیست, مزایا تولید زغال فشرده