چگونه برای آموزش تولید زغال فشرده آموزش ببینیم؟
آموزش تولید زغال فشرده نیاز به دانش تخصصی و تجربه خواهد داشت. شناخت انواع مواد اولیه تولید زغال، نحوه تهیه و نگهداری آنها، تجهیزات مورد نیاز تولید، فرآیند تولید، نحوه نگه داری محصول تولیدی و همچنین آگاهی از خطرات و حوادث احتمالی مواردیست که متقاضیان در حین آموزش فرا می گیرند.
زغال فشرده چیست؟
زغال فشرده نوعی زغال و ماده ای سوختی است که از تشکیل چند مواد اولیه ساخته می شود، زغال فشرده از فشرده سازی خاک اره و با گرما و حرارتی در حدود۲۰۰ تا ۴۰۰ درجه سانتی گراد شمش زغال حاصل می شود، بقیه مراحل تولید، مشابه تولید زغال با روش سنتی می باشد.
بیشتر بدانید:تولید زغال فشرده را چگونه شروع کنیم؟
مواد مورد نیاز لازم برای تولید
مواد اولیه ای که برای تولید زغال به کار می رود عبارتند از:
- خاک اره
- ، پوسته دانه
- پوسته نارگیل
- بامبو
- پوست گردو
- شاخه ها
- تنه
- باقی مانده سرکه
- پوسته بادام زمینی
- انواع مختلف چوب سخت و …
روش های خط تولید زغال فشرده
تولید زغال فشرده به دو صورت انجام می شود :
- سنتی
- صنعتی
روش سنتی:
در این روش ابتدا چوب ها را جمع می کنند و بعد از مدتی که رطوبت چوب ها گرفته شد آن ها را داخل کوره قرار می دهند و سپس چوب ها را آتش می زنند ، پس از سوخت چوب ها در مقداری معین درب کوره را می بندند تا به اصطلاحی آتش را خفه کنند در نتیجه آتش خاموش می شود. علت بستن درب کوره ها و خفه کردن آتش این مسئله می باشد که از خارج شدن کربن چوب ها جلوگیری می شود و در نتیجه چوب ها به زغال تبدیل می شوند.
زغالی که در کوره سنتی به عمل آمده، به مراتب دارای کیفیت بالاتری است که این نیز برای بازار فروش و مشتری بسیار اهمیت دارد.
روش صنعتی:
نوع دیگری از کوره ها که در خط تولیدهای زغال استفاده می شود، کوره های صنعتی هستند ، که به صورت اتاقکی مکعبی شکل است، که با دریافت حرارت غیرمستقیم در شرایط خلاء ، موجب پخته شدن بریکت ها و ساخت زغال می شود.
بیشتر بخوانید: برای تولید زغال فشرده نیاز به چه دستگاهی و ابزار هایی هست ؟
کوره های صنعتی می توانند در ابعاد و گنجایش های گوناگونی باشند همچنین کوره صنعتی دارای ابزاری برای کنترل سیستم ها قطران گیر و کنترل دود و غیره است.
مزایای تولید زغال
این مزایا به اختصار به شرح زیر است:
- داشتن حرارت و مانگاری بالا
اصلی ترین مزیت زغال فشرده، ماندگاری بالای آن است، یعنی مدت طولانی تری می سوزد و می توان بیشتر از آن استفاده کرد. همچنین حرارت بالایی دارد و می توان از آن در موارد بسیاری استفاده کرد.
- بدون گاز و بو بودن
زغال های فشرده، برعکس زغال سنتی با سوختن گاز ساطع نمی کنند و بو هم ندارد. البته این مزیت در صورتی وجود خواهد داشت که زغال فشرده تولیدی، کیفیت مناسبی داشته باشد.
- داشتن شکل قالبی
یکی دیگر از مزیت های زغال فشرده این است که به دلیل داشتن شکل قالبی، بسته بندی و استفاده از آنها ساده تر می شود. به علاوه از هدر رفتن آن جلوگیری می شود و به صرفه تر خواهد بود.
آیا درآمد تولید زغال فشرده فصل خاصی دارد؟
تولید زغال به فصل خاصی مرتبط نمی باشد.
یعنی تولید کننده در هر فصلی میتواند تولید زغال کرده و درآمد کسب کند.
تولید کنندگان میتوانند با توجه به شرایط بد و نامناسب اقتصادی کشور، تا زمانی که مصرف کننده ای است تولید زغال کنند.
نه تنها کشور ایران، بلکه اینگونه مصرف ها در کشورهای عربی نیز مورد توجه قرار گرفته است شما میتوانید زغال تولید شده را به کشورهای دیگر همچون عربستان نیز صادر کنید و درآمد کسب کنید.
لازمبه ذکر است از زغال در مصارف دیگر همچون مصرف خانگی و کبابی ها و ….مورد استفاده میباشد.به همین علت تولید زغال یکی از بهترین کارهای پردرآمد محسوب میشود.
پاسخ به متداول ترین سوال ها
زغال فشرده چیست؟
زغال فشرده نوعی زغال و ماده ای سوختی است که از تشکیل چند مواد اولیه ساخته می شود، زغال فشرده از فشرده سازی خاک اره و با گرما و حرارتی در حدود۲۰۰ تا ۴۰۰ درجه سانتی گراد شمش زغال حاصل می شود، بقیه مراحل تولید، مشابه تولید زغال با روش سنتی می باشد.
مواد مورد نیاز لازم برای تولید زغال فشرده چیست؟
مواد اولیه ای که برای تولید زغال به کار می رود عبارتند از:
خاک اره
، پوسته دانه
پوسته نارگیل
بامبو
پوست گردو
شاخه ها
تنه
باقی مانده سرکه
پوسته بادام زمینی
انواع مختلف چوب سخت و ...
روش های خط تولید زغال فشرده به چه صورت است؟
تولید زغال فشرده به دو صورت انجام می شود :
سنتی
صنعتی
پانوشت:درآمد تولید زغال فشرده, آموزش کلی تولید زغال فشرده, معایب و مزایای تولید زغال فشرده