درآمد زغال

درآمد زغال | چگونگی راه اندازی خط تولید زغال و رسیدن به درآمد بالا

درآمد زغال فشرده به عوامل مختلفی بستگی دارد که برای راه اندازی خط تولید باید آن ها را مورد توجه قرار دهید. تا زغال های با کیفیتی تولید کنید و بیشترین سود را از فروش آنها دریافت کنید. در این مقاله به روش ها و عواملی که باید برای شروع راه اندازی کارگاه آنها را در نظر بگیرید، پرداخته شده است.

همه چیز در مورد درآمد زغال فشرده

 

تولید زغال فشرده امروزه یکی از صنایع نوین و پر درآمد است. که مورد توجه بسیار از سرمایه گذارانی که قصد راه اندازی یک کسب و کار پردرآمد دارند، قرار گرفته است. امروزه به دلیل استفاده زیاد از زغال در اماکن عمومی، تولید راه اندازی کارگاه زغال فشرده می تواند یک شغل پرسود باشد. اما برای شروع اولیه این کار نیاز به سرمایه و دانش فنی است. این صنعت در کشور های خاورمیانه دارای بازار خرید و فروش خوبی است یکی از شغل ها ی پردرآمد محسوب می شود. مقدار بسیار زیادی از مواد اولیه تولید زغال، از مواد دور ریختی مانند ضایعات کارگاه های چوب بری و مبلمان چوبی و … تشکیل می شود. از این رو بسیاری از افراد به این شغل رو می آورند زیرا هزینه خرید مواد اولیه برای آن مناسب و ارزان است.

از طرفی هم میزان درآمد زغال به کیفیت مواد اولیه و تجهیزات کارگاه ها بستگی دارد. برای آشنایی با تجهیزات و ویژگی های آنها ادامه مقاله را دنبال کنید.

درآمد زغال فشرده

امروزه مصرف زغال در بسیاری از کشور ها در مصارف گوناگون افزایش یافته است. زغال در مصارف خانگی، رستوران ها، قهوه خانه ها، کافه ها و … کاربرد بسیاری دارد. هم چنین در بعضی از کارخانه ها بعنوان سوخت مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو تولید آن می تواند بسیار پر سود باشد. تولید زغال به دلیل نداشتن محدودیت های فصلی، می تواند در تمامی فصول یک شغل پر در آمد باشد. زیرا به دلیل فراوانی و قیمت پایین مواد اولیه تولید آن دچار وقفه نخواهد شد.

استفاده از زغال علاوه بر داخل کشور در سایر کشور ها مانند کشور های عربی افزایش یافته است. بنابراین بخش مهمی از سود حاصل از آن به صادرات این محصول اختصاص یافته است. هم چنین صادرات زغال بدون پرداخت هزینه گمرک صورت می گیرد.

افزایش درآمد زغال فشرده

افزایش در آمد زغال رابطه مستقیمی با افزایش کیفیت و مرغوبیت زغال ها دارد. در واقع هر چه زغال های تولید شده کیفیت بالاتری داشته باشند، با قیمت بالاتر به فروش می رسند. از این رو باید به دو عامل مهمی که در افزایش کیفیت زغال ها موثر اند، توجه شود. این دو عامل شامل کیفیت مواد اولیه و نوع کوره زغال می شود. که ما در این مقاله به این دو موضوع نیز پرداخته ایم.

زغال فشرده چیست ؟

زغال فشرده، فرآورده ای جایگزین برای زغال چوب است. که برای اولین بار در چین فرموله و ساخته شد. اما امروزه در بسیاری از کشور ها تولید آن رونق گرفته است و تبدیل به یکی از صنایع پر طرفدار شده است.

در تولید زغال فشرده برخلاف زغال چوب از شاخه ها و چوب درختان استفاده نمی شود. بلکه از ضایعات چوب در مواد اولیه آن استفاده می شود که این موضوع؛ آسیب کمتر به محیط زیست و کاهش هزینه ها را به دنبال دارد.

خاک اره اصلی ترین جزء مواد اولیه زغال فشرده است. اما هم چنین از گردو، خاک زغال، پوست بادام و پسته، نیشکر و دیگر مواد ضایعاتی چوب و بیومسی برای تولید زغال بکار می روند.

 

بیشتر بخوانید : همه چیز در مورد هزینه های لازم برای کارگاه تولید زغال

انواع کوره زغال

لازم است بدانید که ساخت کوره زغال به دو روش سنتی و صنعتی تولید می شود :

سنتی

در این روش کوره ها بصورت سنتی با استفاده از مصالح بنایی مانند آجر و کاه گل ساخته می شوند. کوره های سنتی دارای ابعاد و استاندارد های مخصوص به خود هستند. از این رو سازنده کوره باید مهارت لازم در ساخت کوره را داشته باشد . زیرا بخش زیادی از کیفیت زغال به کوره ی آن بستگی دارد و حتی برای کیفیت بیشتر زغال های فشرده از کوره های سنتی بیشتر استفاده میشود. کوره های سنتی دارای ظرفیت های مختلفی هستند.

عملکرد کوره های سنتی

در این کوره زغال ها بر روی پالت ها یا واگن چیده می شوند و سپس به درون کوره گذاشته می شوند. در انتها اطراف و دهانه کوره را با استفاه از ملات گل می پوشانند.

در این مرحله کوره با استفاده از مشعل باید روشن شود و زغال ها شعله ور می شوند. و بریکت ها آتش می گیرند که پس مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت پخته و به زغال فشرده تبدیل می شوند. سپس توسط دو نیروی با تجربه پالت خفه کن روی زغال ها گذاشته می شود تا آتش بلافاصله خاموش شود.

صنعتی

این از کوره همانطور که از نامش مشخص است. دستگاهی صنعتی بوده که صورت اتاقک مکعبی شکلی هستند که در ابعاد و اندازه ای گوناگون ساخته می شوند. این کوره ها به حرارت غیر مستقیم برای پخته شدن بریکت ها و تشکیل زغال نیاز دارند. این کوره ها در خط زغال هایی استفاده می شوند که دارای دستگاه زغال ساز یا اکسترودر گیر باکسی هستند. از آنجایی که دستگاه گیرباکسی از پوست گردو استفاده نمی شود، پخت زغال با کوره سنتی انجام نمی شود.

زیرا در دستگاه گیرباکسی که از پوست گردو استفاده نمی شود، پخت زغال با کوره سنتی انجام نمی شود.

مواد اولیه کارگاه های تولید زغال صنعتی خاک اره، خاک زغال، پوست گردو و پوست بادام است.

بیشتر بخوانید : آموزش صفر تا صد تولید زغال فشرده

عملکرد کوره های صنعتی

این نوع کوره نسبت به کوره های قدیمی ایمنی بیشتری دارند. هم چنین این کوره مشکلاتی برای سلامت کارکنان ایجاد نمی کنند؛ اما این کوره های مزایای بسیار دیگری نیز دارند، به دلیل توانایی تولید زغال با سرعت بالا، بدون هدر رفتن چوب این کوره ها بسیار با صرفه تر از کوره های قدیم هستند.

این نوع از کوره ها دارای قفسه بندی درون محوطه احتراق هستند که برای قرار گیری قطعات انواع چوب و حتی خاک اره استفاده می شوند. بنابراین با خریداری یک کوره صنعتی می توانید با ارزان ترین مواد اولیه زغال تولید کنید و به در آمد بالا برسید.

بعد از قرار گیری چوب ها درون کوره، شما باید دکمه های پنل کنترل است که در قسمت بیرونی کوره قرار دارد. این پنل در کوره های مختلف می تواند متفاوت باشد اما عملکرد کلی یکسانی دارند.

مزایای کار با کوره صنعتی

  • پایین آمدن هزینه ها به دلیل عدم نیاز نظارت کارکنان
  • فرآیند اتوماتیک تولید زغال
  • کم بودن میزان آلودگی تولید شده و امکان بازیابی دود تولید شده
  • بالا رفتن شرایط بهداشتی کارکنان به دلیل نوع کارکرد کوره های صنعتی
  • انجام کامل روند گاز گیری زغال ها
  • امکان تولید زغال هایی با ایجاد کمترین خاک زغال

برای راه اندازی خط تولید زغال فشرده چه مقدار هزینه مورد نیاز است؟

برای راه اندازی خط تولید زغال فشرده، کارگاه و تجهیزات مخصوصی مورد نیاز است، که هزینه ایی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارد. از این رو برای شروع این شغل پر سود مقداری سرمایه اولیه نیاز است اما نگران نباشید با گرفتن مجوز کارگاه، میتوانید وام دریافت کنید تا بتوانید کسب و کار خود را راه اندازی کنید. بنابراین با گرفتن وام، هزینه های تاسیس کارگاه را پرداخت کنید. البته گرفتن مجوز برای کارگاه الزامی نیست اما برای گرفتن وام به مجوز نیاز دارید.

نکاتی برای اجاره کارگاه تولید زغال فشرده

  • داشتن مساحت و ارتفاعی مناسب خط تولید : محیطی که بعنوان کارگاه در نظر می گیرید باید دارای متراژی از ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر باشد و حداقل ارتفاع کارگاه چهار متر باشد.
  • توجه به حفظ محیط زیست و ایجاد کارگاه در خارج از شهر : برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست با دود و آلاینده های کارگاه، باید خط تولید خود را در خارج از بافت شهری ایجاد کنید. در غیر این صورت ممکن است ماموران محیط زیست به شما اخطار دهند.
  • داشتن گاز صنعتی (فشار قوی) : در کارگاه تولید زغال مشعل هایی استفاده می شود که نیاز به گازی با فشار قوی دارند. که کارایی این مشعل ها در کیفیت تولید زغال موثر است. البته می توان گازوئیل را جایگزین کرد که در این صورت هزینه های بیشتری را شامل می شود.
  • برق ۳ فاز با حداقل ۵۰ آمپر : به دلیل اینکه بسیاری از دستگاه های کارگاه دارای موتور الکتریکی هستند باید برای جلوگیری از خرابی و آسیب به دستگاه ها از برق ۳ فاز استفاده کنید. بعنوان مثال دستگاه اکسترودر ۵۰ آمپر برق نیاز دارد پس اگر برق کافی برای روشن کردن دستگاه ها نباشد خرید دستگاه های تولید زغال فشرده اشتباه است.
  • توجه به بهداشت سوله : به دلیل تولید آلایندگی در کارگاه های تولید زغال باید کارگاه به گونه ای صورت گیرد. تا کارکنان در شرایطی مناسب و بهداشتی کار کنند. از این رو اداره بهداشت بر این مسئله نظارت دارد. پس کارفرما موظف است شرایط بهداشتی مناسبی را برای کارکنان فراهم آورد.

کسب و کار تولید زغال فشرده چگونه است؟

خاک اره و خاک زغال به دلیل فراوانی در ایران به راحتی در دسترس عموم قرار می گیرد. هم چنین قیمت خاک اره بسیار پایین است. برای تولید زغال فشرده ابتدا خاک اره با استفاده از دستگاه اکسترودر فشرده سازی می شود. محصولی که از این فرآیند حاصل می شود بریکت نام دارد. بریکت تولید شده در این مرحله خام می باشد. و برای تبدیل شدن به کربن وارد کوره می شود. سپس برای مصارف گوناگون بسته بندی شده و به بازار عرضه می شود.

دستگاه های مورد نیاز برای خط تولید زغال فشرده

  • دستگاه الک
  • دستگاه مخزن حرارتی
  • دستگاه سیکلن مرکز گریز
  • دستگاه فشرده ساز
  • دستگاه خردکن
  • دستگاه خشک کن به همراه لوله های سینوسی
  • دستگاه مکنده توربینی
  • کوره های صنتعتی به همراه واگن و خفه کن

سه نوع از مهم ترین دستگاه های مورد استفاده در تولید زغال فشرده

اکسترودر

یکی از مهم ترین دستگاه های خط تولید زغال فشرده است. که کیفیت بریکت های تولید شده به این کیفیت این دستگاه بستگی دارد.

کوره

کوره ها دارای دو نوع سنتی و صنعتی هستند که با توجه به کاربردشان مورد استفاده قرار می گیرند. کوره ها معمولا دارای سه و چهار دیواره هستند. کوره ها می توانند مجهز به سیتسم تابلو برق،سنسور، نمایشگر حرکتی، دودسوز، فیلتر صنعتی، مشعل گازی یا گازوئیلی و … باشند.

خشک کن و سرند

دستگاه خشک کن که همان منبع حرارتی است که با مشعل گازوئیلی یا گازی مشتعل می شود. این دستگاه مواد وارد شده را خشک و رطوبت گیری می کند. این مواد با گذشتن از سرند ( صافی ) و از دستگاهی که میزان حجم وردوی به داخل لوله های سینوسی را تنظیم میکند وارد لوله های سینوسی می شوند و با گردش در این لوله ها میزان رطوبت به ۴ تا ۸ درصد می رسد و با ورود به سیلکون در آن جمع می شود و سپس برای استفاده در اکسترودر از آن خارج می شود.

مکان مناسب برای راه اندازی خط تولید زغال فشرده

  • از بین بردن دود و آلایندگی به روش کندانس با فیلتر های صنعتی
  • استخدام دو یا سه نفر اپراتور برای نظارت به دستگا ها
  • عاری بودن محیط کارگاه از هر گونه دود و آلایندگی
  • داشتن سرعت بالا در هر شیفت کاری
  • استفاده از PLC برای کنترل دستگا ها
  • مجهز به سیستم گریز از مرکز

ویکی پدیا : زغال فشرده

پاسخ به متداول ترین سوال ها

درآمد زغال فشرده به چه صورت است؟

امروزه مصرف زغال در بسیاری از کشور ها در مصارف گوناگون افزایش یافته است. زغال در مصارف خانگی، رستوران ها، قهوه خانه ها، کافه ها و ... کاربرد بسیاری دارد. هم چنین در بعضی از کارخانه ها بعنوان سوخت مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو تولید آن می تواند بسیار پر سود باشد. تولید زغال به دلیل نداشتن محدودیت های فصلی، می تواند در تمامی فصول یک شغل پر در آمد باشد. زیرا به دلیل فراوانی و قیمت پایین مواد اولیه تولید آن دچار وقفه نخواهد شد.

دستگاه های مورد نیاز برای خط تولید زغال فشرده به چه صورت است؟

دستگاه الک
دستگاه مخزن حرارتی
دستگاه سیکلن مرکز گریز
دستگاه فشرده ساز
دستگاه خردکن
دستگاه خشک کن به همراه لوله های سینوسی
دستگاه مکنده توربینی
کوره های صنتعتی به همراه واگن و خفه کن

سه نوع از مهم ترین دستگاه های مورد استفاده در تولید زغال فشرده چیست؟

اکسترودر
کوره
خشک کن و سرند

پانوشت : هزینه راه اندازی تولیدی زغال فشرده , در آمد تولید زغال , قیمت دستگاه زغال ساز , قیمت دستگاه تولید زغال فشرده , تولید زغال فشرده , راه اندازی خط تولید زغال فشرده , درآمد زغال